A problémás F1-es pályák repülhetnek a naptárból

Forma-1, Lance Stroll, Aston Martin, Osztrák Nagydíj 2022, futam
Aston Martin's Canadian driver Lance Stroll drives on the Red Bull Ring race track in Spielberg, Austria, during the Formula One Austrian Grand Prix on July 10, 2022. (Photo by Joe Klamar / AFP)
Vágólapra másolva!
Az FIA elnöke, Mohammed ben Sulayem egyértelműen kijelentette: ha nem oldják meg a helyszínek a pályahatárokkal kapcsolatos gondokat, repülhetnek a naptárból.

A Katari Nagydíjon a négykerekes pályaelhagyásokat elhomályosította Max Verstappen harmadik vb-címe, na meg a hőség miatti rosszullétek. Így nem volt akkora botrány belőle, mint néhány hónapja az Osztrák GP-n. Aprobléma ettől még valós és létező, és ezt látja Mohammed ben Sulayem,

az FIA elnöke is, aki jelezte, hogy azok a helyszínek nem orvosolják az időről időre felmerülő pályahatáros problémáikat, azok repülhetnek az F1-es versenynaptárból

- írja a formula.hu.

Az Oszták Nagydíj a pályaelhagyásokról lett híres Forrás: AFP/Joe Klamar

„Ausztriában ugyanez volt a probléma, ott

Tudom, hogy néhányan ellenállnak, de hogy kimondjam az igazságot:

ha nem teszik meg, nem lesz ott verseny. Ez ilyen egyszerű. Nem engedhetjük ezt meg magunknak"

– jelentette ki Ben Sulayem a Motorsportnak.

A Nemzetközi Automobil Szövetség vezetője arról is beszélt, hogy milyen megoldásokon gondolkodnak a helyzet orvoslására:

Az egyik megoldás, hogy csúszóssá tesszük, ahol leszaladhatnak. Senki sem állíthatja meg a pilótákat saját magukon kívül. Gondolkozhatunk a kerékvetők magasságán. De nem sérülnek-e meg tőle az autók? Vagy esetleg lehetséges lenne sóderágyat rakni oda, de azzal óvatosnak kell lennünk. Milyen mély legyen a kavicságy? Mert azt nem akarjuk, hogy bárki ott ragadjon. És milyen nagy legyen a sóderágy? Mert azt sem akarjuk, hogy megsérüljenek az autók. Meg kell találni az egyensúlyt" – fogalmazott Ben Sulayem, hozzátéve: sürgősen intézkedni fog, mert már a következő szezonban alkalmazni akarják a megoldást.