Retteghet Verstappen csapattársa, egyre nagyobb bajban van

Sergio Pérez
DOHA, QATAR - OCTOBER 07: Sergio Perez of Red Bull Racing crashes out during the sprint race of the F1 Qatar Grand Prix at Losail Circuit in Doha, Qatar on October 07, 2023. Ayman Yaqoob / Anadolu Agency (Photo by Ayman Yaqoob / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull mexikói pilótája, Sergio Pérez számára a Katari Nagydíj is borzasztóan sikerült. A 33 éves versenyző óriási lemaradásban van az immár háromszoros világbajnok csapattársához, Max Verstappenhez képest, és egyáltalán nincs biztonságban a jövője az osztrák istállónál.

Pérez az idei szezon elején két futamot megnyert, azóta viszont nagyon visszaesett a formája és rendre csalódást okoz, miközben Verstappen sorra nyeri a versenyeket és döntögeti a rekordokat.

A Red Bull vezetőit aggasztja a mexikói gyenge teljesítménye, akitől hatalmas előrelépést várnak az idény hátralévő részében. Pérez a Katari Nagydíj szombati sprintfutamán kiesett, a vasárnapi versenyen pedig csak a 10. helyen ért célba.

"Égető szükségünk van arra, hogy visszataláljon a formájához, mert így tarthatjuk meg a bajnoki második helyet.

nyilatkozta a katari hétvége után Christian Horner csapatfőnök.

Sergio Pérez a Katari Nagydíj sprintfutamán a sóderágyban kötött ki Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

Az osztrákok tanácsadóját, Helmut Markót is nyugtalanítja Pérez gyengélkedése, a szókimondó szakember már arra is utalt, hogy a következő generáció miatt veszélybe is kerülhet a mexikói jövője a csapatnál.

Meglátjuk, hogyan fog alakulni a dolog a továbbiakban. De feltételezzük, hogy Checo újra meg fogja találni a régi énjét" - írta meg a motorsport.com, mit mondott Pérez helyzetéről a Red Bull 80 éves tanácsadója.