Max Verstappen a kannibál, aki egy másik bolygóról jött

Forma-1, Katari Nagydíj, Lando Norris, Max Verstappen
McLaren's British driver Lando Norris (L) chats with Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen after the Qatari Formula One Grand Prix at Lusail International Circuit on October 8, 2023. (Photo by Ben Stansall / AFP)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó egyöntetűen a sorozatban harmadik világbajnoki címét szombaton megszerző és a vasárnapi futamon is diadalmaskodó Max Verstappent, a Red Bull holland versenyzőjét méltatta a Forma-1-es Katari Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia:
The Sun:
"Természetesen Verstappen győzött - ez a 14. sikere az idei 17 futamból. Ráadásként a leggyorsabb körért járó plusz egy világbajnoki pontot is megszerezte."
Daily Mail:
"Verstappen a 11. Forma-1-es versenyző, aki legalább háromszoros világbajnok lett, és az ötödik, akinek sikerült sorozatban három vb-címet nyernie. Ezzel lezárta az F1 történetének egyik leginkább lenyűgöző szezonját."
The Guardian:
"A győzelem és az egész verseny ismét teljes mértékben Verstappen kezében volt."

Spanyolország:
Marca:
"Verstappen nyerte a pokoli hőségben rendezett futamot Piastri és Norris előtt. Drámai verseny volt a 40 Celsius fokos hőségben."
As:
"Max Verstappen lenyűgöző! Egy ideje már történelmet ír a Forma-1-ben és folyamatosan rekordokat dönt a Red Bull-lal, amely egy viszonylag új csapat, de máris a legnagyobb istállók nyomdokaiban jár."
Mundo Deportivo:
"Verstappen egy másik bolygóról jött. Nem lehet nem belegondolni abba, hogy milyen szép lenne a küzdelem a futamgyőzelmekért és a vb-címért, ha Max nem lenne ennyivel jobb a többieknél."

Max Verstappen újabb vb-címmel lett gazdagabb Forrás: AFP/Ben Stansall

Olaszország:
Gazzetta dello Sport:
"Verstappen egy robot."
Tuttosport:
"Verstappen a kannibál. A Ferrari egy délibáb."

Franciaország:
L'Équipe:
"Verstappen megszerezte a harmadik világbajnoki koronáját, miután mesteri módon uralta a Katari Nagydíj teljes hétvégéjét."

Ausztria:
Kronen Zeitung:
"A régi-új Forma-1-es világbajnok Max Verstappen nem tud betelni a sikerekkel."
Kurier:
"Katari gálaelőadás a világbajnok Verstappentől, feszültség a Mercedesnél. A Red Bull-sztár Verstappen újfent brillírozott és idénybeli 14. futamgyőzelmét aratta."

Svájc:
Blick:
"Pénteken pole pozíció, szombaton világbajnoki cím a sprintfutamon, vasárnap pedig a Katari Nagydíj megnyerése: Max Verstappen az idénybeli 14. versenyén diadalmaskodott. A Red Bull holland sztárja saját rekordját üldözi, amelyet az előző szezonban állított fel 15 futamgyőzelemmel. A 2023-as idényből még öt viadal hátra van."