Vágólapra másolva!
Hiába indulhatott a harmadik pozícióból Lewis Hamilton a Katari Nagydíjon, már az első kanyarban hatalmasat hibázott és kiesett. A bukás után a hétszeres világbajnok vállalta a felelősséget.

Hamilton nagyszerűen indult, de az első kanyarban túlságosan agresszív előzéssel próbálkozott, és éppen csapattársával, George Russellel ütközött. A Mercedes két brit pilótája megpördült, de Hamilton járt rosszabbul, ugyanis a kavicságyban kötött ki és kiesett, míg Russell csak a mezőny végére tudott visszasorolni, de végül a negyedikként fejezte be a versenyt.

Lewis Hamilton az első körben feladni kényszerült a futamot Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

A hétszeres F1-es világbajnok az eset után elismerte, hogy hibázott, és teljes mértékben vállalta a felelősséget a balesetért.

Meg kell nézni az esetet még, de nem hiszem, hogy George lett volna a hibás. Meg fogjuk beszélni a történteket, és tovább lépünk. Nincs semmi problémám vele, nagyszerű a kapcsolatunk, és ezen ez a baleset sem fog változtatni. Balszerencsés, ami történt, és biztos vagyok benne, hogy ő is frusztrált volt az adott pillanatban, ahogy én is. Elnézést kérek az egész csapattól" – ecsetelte Hamiton a kiesése után.