Büntetéseket osztott ki az FIA, változott a katari sprintfutam végeredménye

F1 Qatar Grand Prix - Qualifying F1,Formula 1,Lusail,Qatar,race,race car Horizontal
DOHA, QATAR - OCTOBER 07: Charles Leclerc of Ferrari competes during the qualifying session of the F1 Qatar Grand Prix at Losail Circuit in Doha, Qatar on October 07, 2023. Ayman Yaqoob / Anadolu Agency (Photo by Ayman Yaqoob / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Katari Nagydíj szombati sprintfutama után a versenyfelügyelők megbüntették a Ferrari pilótáját, Charles Leclerc-t, valamint az Aston Martin versenyzőjét, Lance Strollt.

Már a pénteki időmérőn és a szombati sprintkvalifikáción is több köridőt töröltek pályakiszélesítés miatt, mivel a FIA biztonsági intézkedésből utólag úgy határozott, hogy a pálya határai 80 centiméterrel beljebb kerülnek a 12-es és 13-as kanyarban. A pálya határainak betartása azonban sem sikerült mindenkinek, két versenyzőt,

Leclerc-t és Strollt is öt másodperces időbüntetéssel sújtották többszöri pályaelhagyás miatt.

A Ferrari monacói pilótája így hiába ért célba a hetedik helyen, a büntetéssel kicsúszott a pontszerzők közül és csupán a 13. lett. Stroll pedig a 13. helyről a 15. pozícióba csúszott hátra, bár a pontszerzés szempontjából a kanadai új helyezése nem oszt, nem szoroz.

Leclerc hátracsúszásával Alexander Albon egy helyet két pontot gyűjtött, míg Fernando Alonso nyolcadik helyezéssel pontot szerzett a sprintfutamon.