Megalázta a pilótáját a Red Bull főnöke az újabb kudarc után

Forma-1, Katari Nagydíj 2023, péntek, 
Sergio Pérez, Esteban Ocon
Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez (L) drives ahead of Alpine's French driver Esteban Ocon during the first practice session ahead of the Qatari Formula One Grand Prix at the Losail International Circuit, in the city of Lusail, on the outskirts of Doha on October 6, 2023. (Photo by KARIM JAAFAR / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Katari Nagydíj időmérője után a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner magasztalta Max Verstappent, majd durván odaszúrt Sergio Péreznek.

Verstappen úgy is 441 ezredes előnnyel zárt az első helyen, hogy a Q3-ban a második gyors körébe belehibázott, így nem tudott javítani a hajrában. Horner erről is beszélt a kvalifikáció után.

„Szerencsére az első kísérleténél igazi megakört teljesített – mondta Horner a Sky Sportsnak, kiemelve az első szektort, azon belül is az első kanyart. – Ezután megpróbált még egy kicsit többet kihozni a következő körben, és hibázott, de szerencsére az a kirobbanó [kör] elég volt."

A brit csapatfőnök ezután a másik pilótáról, Sergio Pérezről is beszélt, aki a Q2 elején gyenge kört futott, majd másodjára hiába javított, azt a körét pályaelhagyás miatt érvénytelenítették, így a 13. helyen zárt.

Pérez ezen az időmérőn sem teljesített túl jól Forrás: AFP/Karim Jaafar

utalt Horner arra, hogy Verstappen 400 ponttal áll, Pérez 223-mal, a konstruktőri-vb második helyén a Mercedes pedig 305-tel. – Nagy kár, hogy Checo Q3-at érő körét elvették, hasonlóan, ahogy később Lando [Norris] és Oscar [Piastri] körét is törölték. De