Lewis Hamilton arroganciájáról beszélt egykori csapattársa

Formula 1 Lenovo Grand Prix Of Japan 2023 2023 Motorsport Formula 1 Japan Suzuka Suzuka Circuit fia Lewis Hamilton Mercedes - AMG PETRONAS United Kingdom Mercedes-AMG PETRONAS Lenovo Grand Prix of Japan September 2023 Japan. Horizontal SPORT F1 RACE
Lewis Hamilton of United Kingdom, Mercedes - AMG PETRONAS, portrait during the Formula 1 Lenovo Grand Prix of Japan from 21st to 24th of September, 2023 on the Suzuka Circuit, in Suzuka, Japan. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton legelső csapattársa, Matthew Howson arról beszélt, hogy az első közös, 2001-es idényben hogyan viselkedett és milyen ember volt a később Forma–1-be kerülő brit pilóta.

A gokartos korszakát követően Hamilton először a brit Formula Renault téli sorozatában szerepelt, ahol a Manor Motorsport a csapathoz szintén akkor csatlakozó Matthew Howson volt a csapattársa. Az On Track GP podcast legutóbbi felvételén Howson elárulta, hogy milyen embernek ismerte meg a nála másfél évvel fiatalabb, akkor 16 éves Hamiltont.

„Emlékszem arra, amikor elmondták, kik lesznek a csapattársaim. Ott volt Nelson van der Pol, aki gokartvilágbajnok volt, Ben Reeves, egy nagyon fiatal srác, illetve Lewis Hamilton. Kissé vicces, mert

hiszen végigszántotta a gokartos kategóriákat és kapcsolatban állt a McLarennel. Én pedig azok után kerültem a Manorhoz, hogy Kimi Räikkönen elment, mivel megnyerte a bajnokságot. Szóval hirtelen ilyen nevek között találtam magam, Lewis pedig ekkor versenyzett először autókkal.

Az első pár gyakorlás során ott volt, ahol nagyjából lennie kellett" – idézte a 2015-ben Le Mans-i 24 órás autóversenyen kategóriagyőztes Howsont a Motorsport.

„Én egy picikét gyorsabb voltam, mert már futottam egy szezont a Formula Ford 1600-ban. A kezdeti teszteken azonban még semmi sem mutatta, hogy mennyire jó lesz később; csak néhány villanása volt. Az viszont

Jó csapat vette őt körül, ott volt az édesapja és a testvére is. Igazán kedves fiú volt, együttérző, és érdekelte, hogy mit csinálsz.

kölcsönös tisztelet alakult ki. Sokan biztosan azt gondolják, hogy arrogáns volt, mert tudta, hogy el fog jutni az F1-be, de valójában nem ez volt a helyzet. Ő mindig is odafigyelt másokra, rendkívül nyugodt és magabiztos volt, ez pedig az előnyére vált az évek alatt" – nyilatkozta Hamiltonról Howson.