Hamilton csapattársa a Mercedes egyenlőtlen bánásmódjáról beszélt

Forma-1, George Russell, Lewis Hamilton, Magyar Nagydíj 2022, futam, dobogó
Mercedes' British driver George Russell (L) shakes hands with Mercedes' British driver Lewis Hamilton on the podium after the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring in Mogyorod near Budapest, Hungary, on July 31, 2022. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
George Russell úgy véli, hogy a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nagyobb tiszteletet tanúsított csapattársa, Lewis Hamilton iránt, amikor csatlakozott az istállóhoz.

Wolff a 2013-as szezon elején vette át a Mercedes irányítását, éppen akkor, amikor Hamilton is a csapathoz került. A brit pilóta hat világbajnoki címet szerzett az Ezüstnyilaknál, és ez idő alatt három különböző csapattársa volt. A legújabb George Russell, aki ugyan 2014 óta, azaz 16 éves korától kezdve a Mercedes pilótaprogramjában szerepelt, előbb a Williams színeiben lett F1-es versenyző, és csak 2022 óta erősíti a Mercedes Forma–1-es csapatát.

Russell a Beyond the Grid podcastben elmondta, az ő érkezésekor teljesen más volt Wolff hozzáállása, mint anno Hamilton esetében.

Russell és Wolff közös munkája 2014 óta tart Forrás: DPPI via AFP/Dppi

„Amikor Lewis és Toto egy csapathoz kerültek, Lewis már világbajnok volt és megasztár. Talán

mert Toto akkor még teljesen új volt a Forma–1-ben. Akkoriban Toto volt az újonc, Lewisnak pedig rutinosként hatalmas hírneve volt. Velem eközben 16 éves koromban Toto maga íratott alá szerződést – mondta Russell, aki hozzátette, rengeteg tanáccsal segítette Wolff az ő pályafutását, és amellett, hogy a főnöke, a barátja is. – Susie-val [Wolff felesége] és vele nagyon jó a kapcsolatunk Carmennel [Mundt, Russell barátnője] is nagyon jó a kapcsolatunk, sok időt töltünk együtt, közös tevékenységeket végzünk, együtt vacsorázunk, és sokszor látjuk őket.