Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma-1-es csapatának holland pilótája úgy véli, hogy sikereiben kulcsfontosságú szerepet játszik a higgadt személyisége, ugyanis szerinte emiatt képes mindig a legjobb eredményeket elérni a pályán.

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen 2023-ban zsinórban 10 győzelmet aratott, eddig pedig 16 futamból 13-t megnyert, így karnyújtásnyira került ahhoz, hogy már a hétvégén bebiztosítsa újabb vb-címét Katarban. Bár kívülről nézve könnyednek tűnhet az RB19-el dominálni a mezőnyben, a holland pilóta kijelentette, hogy cseppet sem az. Verstappen szerint a gondolkodásmódjának és a nyugodt hozzáállásának köszönheti azt, hogy mindig képes a legtöbbet kihozni magából a pályán.

– mondta Verstappen a Red Bull Mind Set Win című podcastjében.

A pilóták gyakran beszélnek a mentális felkészülés jelentőségéről, amivel előnyhöz juthatnak a versenytársakkal szemben, de Verstappen ragaszkodik ahhoz, hogy számára az a kulcs, hogy mindig nyugodt marad a stresszes helyzetekben is.

Max Verstappen szerint a higgadtsága a sikerének egyik legnagyobb titka Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

"Én vagyok vagyok az, aki mindig azt mondja, hogy "majd meglátjuk, mi lesz", aztán eltelik egy hét, vagy két hét, de utána sem igazán aggódom. Mindig csak szeretném élvezni az adott pillanatot, nem azon akarok aggódni, hogy mi lesz két hét múlva.

– ecsetelte a harmadik világbajnoki címére hajtó versenyző.