Hamilton nyíltan beszélt a Ferrarival történt kapcsolatfelvételről

F1 Grand Prix Of Belgium Francorchamps 2023 July Formula 1 FIA FIA Formula 1 World Championship engine vehicle MSC CRUISES BELGIAN GRAND PRIX speed competition sports motorsports asphalt circuit 30 July 2023 Belgium close up Red Bull racing lap intro sun
Lewis Hamilton of UK, driving the car 44, Mercedes-AMG Petronas F1 Team F1 W14 E Performance Mercedes as seen entering the pole position area with Charles Leclerc of Monaco of Scuderia Ferrari and getting on old classic antique cars at the starting point for an introduction lap to the audience, the drivers parade ahead of the Belgian F1 Grand Prix race at Circuit de Spa-Francorchamps in Spa. FIA Formula 1 MSC Cruises Belgian Grand Prix 2023 at Spa, Belgium on July 30, 2023 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A hétszeres Forma-1-es világbajnok, Lewis Hamilton elárulta, volt egy-két beszélgetése a Ferrari képviselőivel, mielőtt ismét aláírt volna a Mercedeshez.

A brit sztár átigazolásáról azt követően keringett számos pletyka, hogy a szezon eleji gyengébb eredmények után látványosan halogatta új szerződése aláírását a német csapatnál. Miután azonban ez végre megtörtént, már nyíltan beszélhet a korábbi ajánlatokról, például a Ferrari megkereséséről.

Nem titok: az olaszok hosszú ideje udvarolnak neki, és időnként úgy tűnt, Hamilton is hajlana a váltásra, de mégsem született egyezség. A német Blick bulvárlap kérdésére, miszerint kapott-e a Ferraritól szerződést, amit csak alá kellett volna írnia, Hamilton határozottan válaszolt:

Majd hozzátette:

"Az nem titok, hogy volt néhány teljesen hétköznapi beszélgetésünk, hiszen sok nagyszerű embert ismerek a csapatból. De soha nem éreztem magam készen arra, hogy Olaszországba költözzek."

Arról, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke "trükkös"-nek nevezte a tárgyalásaikat, Hamilton így beszélt.

"Nem ez volt az első eset, hogy órákon át beszéltük végig a részleteket, különösen a promóciós megjelenéseim terén volt sok tisztázni való. Egyébként nagyon könnyű vele tárgyalni, mert egy kiváló vezető."

Hamilton azt is elárulta, hogy nem csak az ügyvédeivel olvastatja el a szerződéseket.

"Természetesen én is elolvasom ezeket, hiszen szeretem tudni, hogy mit írok alá. Habár napokba telik, mert több mint 200 oldal, akár egy rohadt vaskos könyv" - válaszolta nevetve.