Retteghetnek a pilóták, elviselhetetlen hőség várható az F1-es Katari Nagydíjon

Qatar Grand Prix 2021 Doha,Fernando Alonso,Formula 1,Lewis Hamilton,Losail Internation Horizontal
DOHA, QATAR - NOVEMBER 21: Pilots compete during Qatari Formula One Grand Prix at the Losail International Circuit, on the outskirts of the capital city of Doha, Qatar on November 21, 2021. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Október 6. és 8. között rendezik meg az idei F1-es Katari Nagydíjat, ahol eldőlhet a világbajnoki cím sorsa. A hétvége során az időjárás várhatóan csapadékmentes lesz, azonban óriási hőségre kell számítaniuk a pilótáknak. 

Az előttünk álló hétvégén a száguldó cikrusz Katarba látogat, ahol futamgyőzelem esetén a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen megszerezheti pályafutása harmadik világbajnoki címét.

A Közel-Keleten az esőtől nem kell tartaniuk a versenyzőknek, azonban arra fel kell készülniük, hogy rekkenő hőség várja majd őket.

A pénteki szabadedzésen közel 40 fokos hőmérséklet és 30 km/órás szélerő várható, de ez esti időmérőre mindkettő mérsékeltebbé válik, azonban a 33 fok sem mondható kevésnek. Az előrejelzések szerint a szombati sprintkvalifikáción 37-38 fok körüli hőségre lehet számítani és a szél is felerősödhet, az esti sprintfutamon már valamivel kedvezőbbek lesznek a körülmények.

Ami a vasárnapi futamot illeti, a motorsport.com beszámolója szerint 33 fok körüli meleg várható, a szélerő viszont csak 18 km/óra körül alakulhat.