Vágólapra másolva!
Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója drága bulit tervez a hétvégére, amennyiben Max Verstappen bebiztosítja újabb világbajnoki címét Katarban.

A Red Bull Forma-1-es csapatának holland versenyzője karnyújtásnyira van pályafutása harmadik bajnoki címétől, és ezt akár már szombaton, a katari sprintfutamon bebiztosíthatja. Csupán a Red Bull másik pilótájának, Sergio Péreznek van még matematikai esélye utolérni Verstappent, ám még ha a mexikói meg is nyerni a sprintversenyt, a hollandnak elegendő a hatodik helyen zárnia, hogy újabb elsőséget ünnepelhessen.

– mondta a holland.

A konstruktőri címet még visszafogottan ünnepelték a Red Bullnál Japánban Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

A Red Bull már a Japán Nagydíjon bebiztosította a konstruktőri bajnoki címet, azonban akkor az istálló még visszafogottan ünnepelt, így a mostani hétvégén készülnek az igazi bulira.

"Ha meglesz az egyéni cím is, akkor csapatként fogunk ünnepelni" – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. „Megittunk néhány sört Japánban, de a munka még nem fejeződött be."

Az autoracing1.com beszámolója szerint a szuzukai buli olyannyira visszafogott volt, hogy Helmut Marko nem is vett részt rajta, ugyanis a verseny után rögtön elhagyta a japán várost.

"Elég szoros menetrendünk volt. A mérnököknek és a szerelőknek 10 órakor Tokióban kellett lenniük, így 5-kor már el is indultak Suzukából. Még mindig van egy kis dolgunk, mielőtt Dohába megyünk" – mondta a csapat tanácsadója az ORF-nek, azt viszont elismerte, hogy a mostani hétvégén szinte biztosan nagy csapatbulit tartanak majd.

– viccelődött a 80 éves tanácsadó.