Vágólapra másolva!
Az amerikai IndyCar sorozatban versenyző Augusto Canapino szerint nem a harmadik Forma-1-es világbajnoki címét bebiztosítani készülő Max Verstappen a világ legjobb pilótája.

A 33 éves argentint nem különösebben hatja meg a tény, hogy Verstappen már október 8-án bebiztosíthatja sorozatban harmadik világbajnoki címét, ahogy az sem, hogy az idényben sorozatban 10 győzelmet aratva megdöntötte Sebastian Vettel és Alberto Ascari rekordját.

"Palou elképesztő, nálam egyértelműen ő a világ legjobbja" - válaszolta határozottan, amikor arról kérdezték, hogy kit tart a legjobb versenyzőnek napjainkban a Forma-1-ben.

Igen, Alex Palou nem az F1-ben nyomja a gázt, hanem az IndyCar sorozatban, ahol éppen az előző hétvégén biztosította be sorozatban második bajnoki címét. A 26 éves spanyol ezzel egy 17 éve nem látott bravúrt hajtott végre: az idény utolsó versenye előtt biztossá tette a bajnoki címét.

"Véleményem szerint Palou sokkal komplexebb versenyző, mint Verstappen. Amit Palou az IndyCarban művel az számomra földönkívülivé teszi, de jól tudom, hogy elfogult vagyok. Oké, Verstappen is földönkívüli, és nem akarom a nyakamba zúdítani a rajongói kritikáit, de az, hogy az IndyCarban például oválpályán versenyzünk még különlegesebb képességeket kíván, mert az F1-ben nincs ilyen pálya. Palou éppen azért a legjobb nálam, mert ő mindenféle pályán képes kihozni a különbséget a többiekkel szemben."