A Red Bull döntött: ő lesz Sergio Pérez utódja

Forma-1, Belga Nagydíj 2023, szombat, Sergio Pérez
Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez walks in the paddock beofre the sprint shootout ahead of the Formula One Belgian Grand Prix at the Spa-Francorchamps Circuit in Spa on July 29, 2023. (Photo by SIMON WOHLFAHRT / AFP)
Vágólapra másolva!
A formula1.com szakírója, Lawrence Barretto értesülései szerint a Red Bull eldöntötte, ki ugorhat be Sergio Pérez helyére, ha a 2024-es szezon közben erre szükség lesz.

Noha Pérez az első négy futamból kettőt megnyert az idei idényben, azóta nem volt reális esélye a győzelemre, és 177 pontosra nőtt a hátránya csapattársához, Max Verstappenhez képest.

A mexikóit ugyan már bejelentette a következő évre a Red Bull, de már mennek a találgatások, hogy mikor elégeli meg a gyengébb eredményeit a csapat.

Ha Pérez jövőre sem remekel, Ricciardo visszatérhet a Red Bullhoz, Verstappen csapattársaként Forrás: AFP/Simon Wohlfahrt

Barretto úgy tudja, amennyiben a 2024 végéig érvényes szerződéssel rendelkező mexikói a jövő évben is több gyenge teljesítményt produkál (vagy az év végén végleg távozik a csapatától),

a Red Bull eldöntötte, hogy Daniel Ricciardo érkezne a helyére, az ausztrált pedig eközben Liam Lawson helyettesítené az AlphaTaurinál.

A jelenleg kézsérüléssel küszködő Ricciardót ugyan az elmúlt versenyeken jól helyettesítette Lawson, a Japán Nagydíj közben az AlphaTauri bejelentette, hogy jövőre az ausztrál és Cunoda Juki alkotja a csapat pilótapárosát, míg az új-zélandira a tesztpilóta szerepe várhat.

Forrás