Verstappen megdöbbentő dolgot mondott Michael Schumacherről

Max Verstappen, Red Bull
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen celebrates after taking poll position in the qualifying session for the Formula One Japanese Grand Prix at the Suzuka circuit, Mie prefecture on September 23, 2023. (Photo by Peter PARKS / AFP)
Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a Japán Nagydíj után Michael Schumacherhez hasonlította a címvédő Max Verstappent. Most megérkezett a holland válasza, ami sokakban kelthet csalódást.

Verstappen elképesztő idényt fut, óriási fölénnyel vezeti a világbajnokság összetett pontversenyét, olyannyira, hogy akár már a jövő hétvégi Katari Nagydíj sprintfutamán megszerezheti harmadik világbajnoki címét.

Az idényben megdöntötte Sebastian Vettel egy idénybeli 9-es győzelmi sorozatát, miután Miamitól Monzáig sorozatban tíz futamot nyert. Erre a dominanciára találta azt mondani a négyszeres világbajnok Vettel, hogy őt Michael Schumacher legkáprázatosabb időszakára emlékezteti.

Vajon példaképe volt-e a hétszeres világbajnok német legenda az egyelőre még kétszeres bajnok hollandnak, kíváncsiskodott utóbbinál a RacingNews365.com. Nem biztos, hogy erre a válaszra számítottak.

Elismertem mindenkinek a sikereit, de ennyi. Csak arra vágytam, hogy egy nap én is versenyeket nyerjek és a dobogón állhassak. Mindannyian mások vagyunk, és mindenki máshogy közelíti meg a Forma-1-es karrierjét" - mondta a szokásos érzelgősséggel Verstappen.

"Ha mind egyformák lennénk, az elég unalmas lenne. Persze a legnagyobbak sikerei egészen elképesztőek, amiből lehet inspirációt meríteni. De eszemben sincs őket vagy bárkit másolni. A világ folyamatosan változik, minden időszak más, ezt is figyelembe kell venni" - zárta gondolatmenetét Verstappen.