Vágólapra másolva!
Max Verstappen már a jövő héten megszerezheti pályafutása harmadik világbajnoki címét, ha megnyeri a Katari Nagydíjat, ám a Red Bull Forma-1-es csapata nem foglalkozik azzal, hogy mikor fogja bebiztosítani az újabb sikerét.

Furcsa mód Verstappen Katarban már a szombati sprintverseny után bebiztosíthatja matematikailag is az újabb, pályafutása harmadik világbajnoki címét, ha három ponttal többet szerez, mint csapattársa, Sergio Pérez. Az előző két világbajnoki címét is beszédes körülmények között bebiztosító holland pilótát azonban egyáltalán nem érdekli, hogy nem egy vasárnapi nagydíj végén szerezheti meg a következő világbajnoki címét.

– válaszolta Verstappen a RacingNews365 kérdésére.

Max Verstappent nem érdekli, mikor nyeri meg a harmadik vb-címét Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Korábban már Oscar Piastri is úgy fogalmazott, hogy nem tekinti valódi dobogós helyezésnek a sprintfutamon elért sikert, és mivel a szurkolók sem rajonganak túlságosan a sprinthétvégékért, ez újabb vitára adhat okot, ha a vb-cím kérdése ebben a formában zárul le.

"Talán jobb lenne így? Lehet az esti ünneplés után vasárnap kicsit lassabb lesz a reakcióidőm a rajtnál, de nem igazán foglalkozom ezzel. Egy egészen csodálatos évünk van a csapattal. Nem érdekel, hogy hol és mikor nyerem meg az újabb vb-címet. Nem arról van szó, hogy öt futammal előre be kell biztosítanom, vagy csak az utolsó versenyen. Nem tudom, mikor fog bekövetkezni, de nem igazán gondolkozom rajta" – tette hozzá a holland.