Vágólapra másolva!
A jövő héten szimulátorba ül Daniel Ricciardo, hogy teszteljék, visszatérhet-e a versenypályára a kézsérülése után.

Az Alpha Taurihoz a Brit Nagydíj után a holland Nyck de Vries helyére visszatérő 34 éves ausztrál versenyző néhány héttel később, a Holland Nagydíj egyik szabadedzésén törte el a kezét, miután teljesen érthetetlenül nem engedte el a kormányt a gumifal felé száguldva.

El is tört a keze, ami miatt a holland után, a monzai, a szingapúri és a japán versenyhétvégét is kihagyta. A legfrissebb hírek szerint azonban a jövő héten szimulátorba ül, és megnézik, hogy műtött karja hogy reagál a terhelésre.

"Ez amolyan teszt lesz számomra, hogy lássam, hol tartok. Ez alapján fogok dönteni" - mondta a Perth Now című lapnak, miközben egy turisztikai kampányban vett részt szülővárosában, a dél-ausztrál Perth-ben.

Daniel Ricciardo hamarosan már maga foghatja a volánt Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Az így is egészen biztosan tűnik, hogy a jövő hétvégi Katari Nagydíjon még nem lesz ott a mezőnyben, az viszont már határozott szándéka, hogy az október 20-22-i austini hétvégén már volán mögé üljön.

Katar és Austin között két hét szünet jön, utána viszont kezdetét veszi a szezonhajrá, melynek keretében hat hét alatt öt nagydíjat teljesít az Forma-1 mezőnye, a texasi városban sorra kerülő Amerikai Nagydíjjal pedig egy triplahétvégébe ugrik fejest.