Visszatérne az F1-es versenynaptárba India

Forma-1, Buddh International Circuit
GREATER NOIDA, INDIA - OCTOBER 18: General view of the main grandstand during the media preview of the Buddh International Circuit on October 18, 2011 in Greater Noida, India. India's first F1 race is scheduled to take place on October 30, 2011. (Photo by Daniel Berehulak/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ismét felmerült az F1-es futam rendezésének gondolata Indiában, miután története során először fogadta a MotoGP mezőnyét India az eredetileg a Forma-1-nek épített Buddh International Circuit-en.

India 2011-ben rendezett először Forma-1-es versenyt Bernie Ecclestone keleti terjeszkedésének jegyében. Viszont a nagydíj mindössze

három futam megrendezése után kikerült a versenynaptárból, többek között bürokratikus okok miatt.

Az sem segített azonban, hogy a 3 év alatt egyetlen egyszer sem rendeztek teltházas versenyt az Újdelhitől délre található sportkomplexumban - írja a Motorsport.

Visszatéhet az f1-ben az Indiai Nagydíj Forrás: Getty Images/2011 Getty Images/Daniel Berehulak

2023-ban a MotoGP-t fogadva tért vissza a nemzetközi világbajnokságot rendezői közé a pálya, és bár futam lebonyolítását ismét nem kerülték el a kisebb botrányok,

Indiában nagy sikerként könyvelték el a MotoGP bemutatkozását. Emiatt a helyi szervezők hamarosan tárgyalásokat indíthatnak az F1-gyel az Indiai Nagydíj visszatéréséről.