Vágólapra másolva!
Lando Norris, a Forma–1-es McLaren csapat brit pilótája bízik benne, hogy csapata megszerzi a negyedik helyet a konstruktőrök versenyében, és elmondta azt is, hogy mi a legnagyobb előnye a vetélytársakkal szemben a wokingi istállónak.

A McLaren az utóbbi időben elképesztő formajavuláson ment keresztül, a hétvégi Japán Nagydíjon pedig Lando Norris és Oscar Piastri révén két dobogós helyezést is szerzett a futamgyőztes Max Verstappen mögött. A szezon elején úgy tűnt, az Aston Martin végezhet a negyedik helyen a konstruktőrök versenyében, azon az utóbb időben a silverstone-i csapat annyira visszaesett, hogy a közel 150 pontos előnye már 49 egységre lecsökkent a McLarennel szemben.

A McLaren a legutóbbi két futamon 44 pontot faragott a hátrányából, Lando Norris pedig úgy érzi, hogy a maradék hat futamon csapata lehajrázhatja az Aston Martint.

Oscar Piastri és Lando Norris a McLaren csapatfőnökével, Andrea Stellával Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora

„Már nincs sok verseny hátra, és biztosan lesznek olyan helyszínek, ahol az Aston Martin erősebb lesz, de

– idézi a RacingNews365 a Lando Norrist, aki 115 ponttal a hetedik helyen áll a vb-pontversenyben.

„Segíthetjük egymást, ami előnyt jelent a legtöbb csapattal szemben.

Felívelő pályán vagyunk, fejlődünk, amit a mostanihoz hasonló napok bizonyítanak is. Tisztában vagyok vele, hogy lesznek nehezebb futamok, amik nem lesznek olyan simák, de az idény során elért fejlődésünk hihetetlen.

Szuzukában sem játszott semmi a kezünkre, a dolgok nem mindig alakultak tervszerűen, de nagyon erős volt a tempónk, ezért megérdemelt helyen végeztünk" – tette hozzá a McLaren pilótája, aki az idei szezonban már négyszer állhatott a dobogó második fokán.