Sergio Pérez édesapja durván kritizálta a Red Bullt, már a fia távozásáról beszélt

Max Verstappen, Sergio Pérez, Osztrák Nagydíj 2023
Max Verstappen and Sergio Perez of Red Bull Racing after Sprint ahead of the Formula 1 Austrian Grand Prix at Red Bull Ring in Spielberg, Austria on July 1, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Noha a szezon elején még azt állította, hogy egyforma autókkal versenyez a Red Bull két pilótája, a közelmúltban Antonio Pérez kifakadt arra, hogy mennyire egyenlőtlenül bánik a csapat a fiával és Max Verstappennel.

Négy versenyhétvége után Sergio Pérez és Max Verstappen 2-2 futamgyőzelemmel állt a szezonban, ám míg azóta a holland 11 sikert ért el, a mexikóinak egy sem sikerült. Pérez édesapja, Antonio fél éve még dicsérte a csapatot az egyenlő feltételek biztosításáért, most viszont már úgy nyilatkozott, hogy az RB19-est egyértelműen Verstappen kedve szerint alakították.

„Minden Max köré van építve, neki [Sergio Péreznek] pedig tiszteletben kell ezt tartania.

– nyilatkozta Antonio Pérez az Esto nevű mexikói lapnak.

Édesapja szerint Péreznek egy Verstappennek kedvező autót kell vezetnie Forrás: AFP/Simon Wohlfahrt

A mexikói pilóta szerződése a jövő év végéig szól a Red Bullnál, Antonio Pérez pedig amondó, hogy az akkor 34 éves fia igenis kelendő lesz a piacon, pláne mert Red Bull úgyis a folytatásban is csak második számú pilótaként fogalkoztatná.

Óriási rajongóbázisa van szerte a világon, és ő az egyetlen versenyző Latin-Amerikából. A világon bármelyik márka boldog lenne vele."

Forrás