Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Japán Nagydíjat Max Verstappen nyerte a két McLaren, Lando Norris és Oscar Piastri előtt. Lássuk, hogyan értékelte a futamot a három dobogós!

Max Verstappen idei 13. futamgyőzelmét szerezte Szuzukában, és 177 pontosra növelte az előnyét az összetett pontverseny elején, ráadásul segített bebiztosítani a Red Bull konstruktőri címét. A holland pilóta végig dominálva nyerte meg a futamot, így érthetően elégedetten nyilatkozott.

„Hihetetlen hétvégénk volt, édes ez a győzelem, mert minden gumikeveréken kiválóan működött az autó. A legfontosabb a konstruktőri vb-cím megnyerése volt, büszke vagyok mindenkire a gyárban és itt a pálya mentén is a csapatból, hogy ilyen jó évünk van – mondta Verstappen a leintés után, aki elmondta, mi volt a legaggasztóbb pillanat számára. –

Lando Norris a tizedik dobogóját ünnepelhette, és ugyan továbbra sem állt még annak tetejére, ismét kihozta a maximumot a futamából.

„Csodálatos napot zártunk, ennél többet nem is kérhettünk volna.

– értékelt Norris. – Kiváló volt a tempónk egész nap, és Oscar sikerének is örülök, büszke vagyok a csapatra a fejlődésért, mert szép lassan eljutunk oda, ahová szeretnénk."

Oscar Piastri a spái sprintfutamot nem számítva életében először állhatott Forma–1-es dobogón, így noha egy pozíciót vesztett a rajthelyéhez képest, elégedetten zárhatta a hétvégét.

„Nagyon különleges érzés, amire sokáig emlékezni fogok. Hálás vagyok a csapatnak a lehetőségért, ami nem sok embernek adatik meg az első szezonjában – nyilatkozta Piastri. –

de ez most elég volt egy trófea megszerzésére, úgyhogy nagyon boldog vagyok! Örültem, amikor sikerült megelőznöm George-ot [Russell], mert utána a tempónk elég erős volt."

A Forma–1-es szezon két hét múlva, Katarban folytatódik.