Újabb két hely kelt el a 2024-es Forma-1-es szezonra

Formula 1 Driver - Free Practice Of Dutch GP NurPhoto General news Netherlands North Holland Motorsport Formula One Grand Prix Dutch GP 2023 Race Motorsport 2023 Daniel Ricciardo Scuderia Alpha Tauri Formula 1 World Championship Zandvoort Circuit Zandvoor
Daniel Ricciardo of Scuderia Alpha Tauri drive his single-seater during free practice of Dutch GP, 14th round valid for the Formula 1 World Championship in Zandvoort Circuit, Zandvoort, North Holland, Netherlands , 25/08/23 (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto) (Photo by Andrea Diodato / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Scuderia AlphaTauri Forma–1-es csapata a Japán Nagydíj szombati napján bejelentette a 2024-es pilótapárosát.

A következő évben egyelőre még ismeretlen néven induló, Honda-motoros csapat

a japán Cunoda Jukival és az ausztrál Daniel Ricciardóval vág majd neki az idénynek, míg a tesztpilóta az új-zélandi Liam Lawson lesz.

Cunoda 2021 óta az AlphaTauri pilótája, az elmúlt két évben Pierre Gasly mellett versenyzett, idén pedig Nyck de Vries-zel kezdte a szezont. A holland pilótát azonban a Magyar Nagydíj előtt elküldték, és a Red Bull tesztpilótája, Daniel Ricciardo érkezett a helyére. Az ausztrál Zandvoortban eltörte a kezét, így azóta Lawson helyettesíti, ám a csapat egyelőre nem bízott rá egy teljes jogú ülést a következő évre, amit Ricciardo kapott meg. Az új-zélandi viszont így is marad az olaszoknál.

A faenzai székhelyű istállónak jövőre új csapatfőnöke lesz Laurent Mekies személyében, aki Franz Tost helyére érkezik.

Az AlphaTauri bejelentése után a 2024-es mezőnyben egyetlen kérdéses hely maradt: a Williamsnél Logan Sargeant ülése bizonytalan még.