Újabb hírek érkeztek a nagy balesetet szenvedett F1-es pilótáról

Formula 1 Driver - Free Practice Of Dutch GP NurPhoto General news Netherlands North Holland Motorsport Formula One Grand Prix Dutch GP 2023 Race Motorsport 2023 Daniel Ricciardo Scuderia Alpha Tauri Formula 1 World Championship Zandvoort Circuit Zandvoor
Daniel Ricciardo of Scuderia Alpha Tauri drive his single-seater during free practice of Dutch GP, 14th round valid for the Formula 1 World Championship in Zandvoort Circuit, Zandvoort, North Holland, Netherlands , 25/08/23 (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto) (Photo by Andrea Diodato / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az AlphaTauri pályamenti mérnöki részlegének vezetője, Jonathan Eddolls a szuzukai hétvége pénteki napján újabb információkat közölt Daniel Ricciardo állapotáról és esetleges visszatéréséről.

Ricciardo a Holland Nagydíj második szabadedzésén szenvedett balesetet: a pálya 3-as kanyarjában gumifalnak ütközött, és miután nem engedte el időben autójának kormányát, megsérült a bal csuklója. Az ausztrál pilótát a baleset után további vizsgálatokra egy közeli kórházba szállították, ahol kiderült, hogy eltörött a kézközépcsontja.

Ricciardo Japánban sem tért vissza a mezőnybe Forrás: AFP/John Thys

Azóta Zandvoortban, Monzában és Szingapúrban is Liam Lawson helyettesítette, és az új-zélandi pilóta a Japán Nagydíjon is vezeti az egyik AlphaTaurit. Jonathan Eddolls elárulta, ez meddig folytatódhat így.

„Még mindig a rehabilitációs szakaszon megy keresztül. A felépülés jól halad, beterveztünk néhány szimulátormunkát a visszatérés előtt, és úgy gondolom, hogy

mondta az AlphaTauri pályamenti mérnöki részlegének vezetője. – A szimulátor nagyon jól megmutatja azt is, hogy milyen terhelést kell elviselni. A végső döntést több mint valószínű, hogy ő hozza majd meg, nem pedig mi, hiszen ő mindenkinél jobban fogja tudni, hogy milyen fájdalmai vannak és hogyan alakul a gyógyulása.

Arra kell összpontosítanunk, hogy teljesen felépüljön."