Vágólapra másolva!
A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton nem kerget tévhiteket, ugyanis szerinte a csalódást keltő Szingapúri Nagydíj után a Red Bull újra „fenomenális" lesz Suzukában.

A Milton Keynes-i csapat az eddigi leggyengébb hétvégéjét teljesítette Szingapúrban, ugyanis Max Verstappennek és Sergio Péreznek nemhogy a győzelemre, még a dobogóra sem volt esélye. A címvédő holland pilóta csupán az ötödik helyet szerezte meg a futamon, míg csapattársa a nyolcadikként ért célba.

Lewis Hamilton azonban úgy véli, hogy a Red Bull kisiklása csak egyszeri eset volt, és a Japán Nagydíj hétvégéjén ismét versenyképesek lesznek.

Egész évben fenomenálisak voltak, szinte minden pályán elképesztő volt a tempójuk, és alapvetően ismét nagyszerű lesz figyelni azt az autót. Általában, amikor idejövünk, olyan csodálatos nézni a köröket, amiket futnak, mert a csapat és a versenyzők csodálatos munkát végeznek azzal a csomaggal, ami a rendelkezésükre áll. Remélem, hogy sikerül közelebb kerülni hozzájuk, és bízom benne, hogy nem lesznek olyan gyorsak, hogy 30 másodperces előnyük legyen" – mondta a Mercedes brit pilótája.

Lewis Hamilton nem félti a Red Bullt Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

A Mercedes Szingapúrban remek versenyt futott, a hajrában pedig a győzelemért csatázhatott, de Hamiltonnak be kellett érnie a harmadik hellyel. A hétszeres világbajok arról is beszélt, hogy a múlt hétvégi teljesítmény bizakodásra adott-e okot Suzukára, ugyanis úgy vélték, hogy a Mercedesé volt a leggyorsabb autó.

"Nem tudom, hogy valóban így ez volt-e a helyzet. Carlos ment az élen, és mindannyian viszonylag közel álltunk hozzá. De nagyszerű verseny volt, pusztán azért, mert mindannyian olyan szorosan ott voltunk az elején! Ezen a hétvégén nem számítok olyan teljesítményre, mint a legutóbbi versenyen, de nagyon keményen fogunk dolgozni azért, hogy továbbra is megpróbáljuk tartani a jelenlegi tempónkat. Szóval remélem, hogy nem leszünk túlságosan lemaradva a többiektől" – magyarázta Hamilton.