Verstappen rejtélyes formahanyatlásának okát találgatja mindenki

auto-prix TOPSHOTS Horizontal F1 GRAND PRIX HEADSHOT HELMET BEHIND THE WHEEL
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen gets ready for the first practice session for the Singapore Formula One Grand Prix night race at the Marina Bay Street Circuit in Singapore on September 15, 2023. (Photo by MOHD RASFAN / AFP)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó Carlos Sainz váratlan sikere mellett főként a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, valamint a Red Bull hanyatlását taglalta a vasárnapi Forma-1-es Szingapúri Nagydíj után.

Olaszországban a Tuttosport királynak nevezi Carlos Sainzot.

"Károly király Szingapúrban. A Ferrari történelmet írt azzal, hogy 434 napnyi böjt után nyert, és egyben megszakította Max Verstappen és a Red Bull diadalmenetét."

La Repubblica: "Szóljanak a harsonák, mert ez egy különleges vasárnap volt! Fantasztikus volt, ahogy Sainz és a Ferrari felébresztette az F1-et a Red Bull egyeduralmából."

Corriere dello Sport: "Sainz lett a főszereplő Marina Bayben, ahol az idény során először nem a Red Bullt ünnepelték."

La Gazzetta dello Sport: "A Ferrari élvezi a sikert, a Forma-1 pedig köszönetet mondhat a maranellóiaknak, mert megmentették a szezont. Hihetetlen, hogy éppen egy vörös autó törte meg Verstappen uralkodását egy nehéz idényben."

Nagy-Britannia:

The Sun: "Sainz nyerte meg az izgalmas szingapúri futamot, ahol véget ért Verstappen menetelése. Jó ideje ez volt a legszorosabb hajrá, az első négy autó közti különbség egy ideig mindössze 1,4 másodperc volt."

Daily Mail: "Verstappen sorozatban tíz diadal után nem pezsgőzhetett, pedig a Red Bull megnyerte a korábbi 14 versenyt az idén. A rejtélyes formahanyatlás lehet, hogy nem tart sokáig, de megmutatta, hogy milyen élénk lehetne az F1 a holland perfekcionizmusa nélkül."

Mirror: "Verstappen sorozatban a 11. győzelmére készült, de a Red Bull nem tudott megfelelő autót összerakni Szingapúrban. Ezzel kinyílt az ajtó a konkurencia előtt, hogy az idén először egy kicsit élvezze a sikert."

The Independent: "Sainz felülmúlta Lando Norrist és a Mercedes taktikai játékait is, és egy frenetikus fináléban szertefoszlatta a Red Bull verhetetlenségi álmait."

Spanyolország:

Sport: "Sainz tökéletes hétvégét tudhat maga mögött, végig uralta a szingapúri versenyt és egyszer sem hibázott."

Marca: "Sainz élt a ritka lehetőséggel és közben visszaverte a mercedeses pilóták támadásait is."

As: "Nem Sainzé volt a leggyorsabb autó a hajrában, de mesterien védekezett és Norris közreműködésével maga mögött tartotta a friss gumikkal érkező Mercedeseket."

El País: "Sainz sebészi pontossággal vezetett és pályafutása második futamgyőzelmét érte el."

Franciaország:

L'Equipe: "Nem lehet kivetnivalót találni Sainz teljesítményén. Tökéletesen versenyzett és aprólékosan építette fel a sikert."

Ausztria:

Kronen Zeitung: "Sainz nyerte a gumipókert Szingapúrban."

Kleine Zeitung: "Sainz kihasználta a Red Bull gyengélkedését és hihetetlen izgalmak közepette kormányozta be elsőként a célba a Ferrarit."

Németország:

Bild: "Verstappen átélte a vörös csodát. Vége a sorozatnak, ugrott a tökéletes szezon. Mégis verhető!"

Süddeutsche Zeitung: "Aki véletlenül odakapcsolt a szingapúri futamra, csodálkozhatott a rajt után: az első kanyar előtt két Ferrari csatázott egy Mercedesszel. De nem régi filmfelvétel volt, csak szokatlan a Red Bull idei diadalmenete után."

Svájc:

Blick: "Balzsam a Ferrari lelkének. A csapat 25 futam és 14 hónap után ünnepelhet ismét, legutóbb Charles Leclerc állt a dobogó tetején tavaly júliusban Ausztriában."