"Sokkoló élmény" - Max Verstappen lemondott a sikerről a Szingapúri Nagydíjon

Forma-1, Szingapúri Nagydíj 2023, Max Verstappen
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen drives during the second practice session ahead of the Singapore Formula One Grand Prix night race at the Marina Bay Street Circuit in Singapore on September 15, 2023. (Photo by ROSLAN RAHMAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Mint ismert, Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről. A címvédő és sorozatban harmadik vb-diadalára hajtó Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője meglepetésre csak a 11. rajtkockát szerezte meg. Nem meglepő módon nem is volt boldog az időmérőt követően.

„Sokkoló élményként" jellemezte a Red Bull szingapúri szenvedését a Forma-1 világbajnoki éllovasa, Max Verstappen, aki szerint a mai versenyen sem lesz sok esélyük a jó eredményre - írja az F1világ.

„A harmadik edzés szerintem már egy kicsit jobb volt, elindultunk a jó irányba, de aztán változtattunk még néhány dolgon, és

Nagyon finoman kellett bánnom vele, máskülönben az autó túlságosan előrebukott. Ez pedig nem működik egy utcai pályán. Szóval nagyon-nagyon nehéz volt" – magyarázta a holland pilóta.

Max Verstappen nagyon szenved Szingapúrban Forrás: AFP/Roslan Rahman

A vb-éllovas úgy gondolja, nem sok esélyük lesz a mai versenyen.

„Nem hiszem, hogy sokat tehetünk. Ezen a pályán feltehetőlek az egykiállásos stratégia dominál majd, ha nem történik semmi őrült dolog.

Ahhoz, hogy előzzön az ember, sokkal gyorsabbnak kell lennie, és nem gondolom azt, hogy most ez a helyzet. Szóval igazán sokkoló élmény!"