Vettel elismerően áradozott Verstappen teljesítményéről

Forma-1, Sebastian Vettel, Max Verstappen, Kínai Nagydíj 2017
Ferrari's German driver Sebastian Vettel (L) and Red Bull's Dutch driver Max Verstappen laugh during a press conference ahead of the Formula One Chinese Grand Prix in Shanghai on April 6, 2017. (Photo by Greg Baker / AFP)
Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint a kétszeres vb-első, és jelenleg is éllovas Max Verstappen tökéletesen kontrollálja a Forma-1-es mezőnyt.

A Red Bull holland pilótája a legutóbbi, Olasz Nagydíjon megdöntötte Vettel csúcsát azzal, hogy sorozatban 10. versenyét nyerte meg.

Sebastian Vettel (balra) áradozott a világbajnoki címvédő Verstappenről Forrás: AFP/Greg Baker

Gyorsan alkalmazkodott a formaautókhoz, 17 évesen pedig már a Forma-1-ben szerepelt. Kezdetben voltak hibái, de ezekből tanult, a nagy sebessége pedig megmaradt" - fogalmazott a német versenyző.

"Most olyan helyzetben van, hogy mindent kontroll alatt tud tartani, és ezt tökélyre tudta fejleszteni.

Imádnivaló, amit csinál, azt pedig saját tapasztalatból tudom, milyen nehéz ilyen sorozatot felépíteni" - mondta Verstappen egymás után aratott futamgyőzelmeiről Vettel.

A holland pilóta akár már a jövő heti, Japán Nagydíjon bebiztosíthatja harmadik világbajnoki címét, miután a szezon eddigi 12 futamából a legutóbbi tizet megnyerte. Csapata, a Red Bull még hibátlan idén, ugyanis a másik két versenyen a mexikói Sergio Pérez diadalmaskodott.
A világbajnokság most hétvégén a Szingapúri Nagydíjjal folytatódik.