Vágólapra másolva!
Toto Wolff, a Forma-1-e Mercedes-AMG Petronas csapat első embere szerint fiatal tartalék pilótájuk, Mick Schumacher megérdemelné, hogy újra kapjon egy ülést a versenysorozatban.

A 2024-es helyek azonban kevés kivétellel már mind elkeltek, a 2021 és 2022-ben a Haas színeiben versenyző, majd honfitársára, Nico Hülkenbergre lecserélt legifjabb Schumachernek, a hétszeres világbajnok legenda, Michael Schumacher fiának azonban továbbra is be kell érnie a Mercedes kínálta soványka lehetőséggel. Holott, Toto Wolff szerint már eleget bizonyított az F1-ben.

Mick Schumacher várja a lehetőséget, hogy újra versenyezhessen az F1-ben Forrás: ANP via AFP/Sem Van Der Wal

"Azt hiszem, megérdemelné, hogy ott lehessen a rajtrácson. Minél tovább tart az időszak, amíg nem érzed magad magabiztosnak a volán mögött, annál nagyobb lesz a nyomás rajtad, és annál rosszabb lesz a teljesítményed. Mickkel pontosan ez történt a Haasnál az én meglátásom szerint. Pedig nagyon gyors versenyző. Az F3-at és az F2-t is megnyerte, ami jelzi a benne rejlő potenciált, csak éppen soha nem kapott lehetőséget, hogy ezt meg is mutassa.

- viccelt Toto Wolff, hozzátéve, hogy Mick Schumacher elképesztő eredményeket produkál a szimulátorban, ami nagyon sokat segít a csapatnak, hogy egy-egy hétvégén egyik napról a másikra előre tudjanak lépni.

A "kis" Schumacher előtt még nem zárult be minden ajtó, a Williamsnél ugyanis még mindig bizonytalan, hogy Logan Sargeant marad-e a csapatnál, vagy új társat kell keresni Alex Albon mellé. Mert, ha igen, akkor...