Vágólapra másolva!
A hétvégén az angliai Sussexben rendezték meg a Goodwood Revival nevű eseményt, amelyen a hagyományoknak megfelelően az ötvenes-hatvanas években használt autók versenyeztek egymással. A háromnapos program egyik legijesztőbb pillanatát Karun Chandhok kigyulladt Ferrarija okozta.

A Forma–1-ben manapság már szakértőként dolgozó, de 2010-ben és 2011-ben aktívan versenyző indiai pilóta egy Ferrari 250 GTO típusú járművet vezetett egy 1960 és 1966 között használt Ferrarikat felvonultató futamon, amikor

egy kanyar kijáratánál váratlanul lángba borult az autó.

A tehetetlen Chandhok autója egy 360 fokos fordulatot írt le, majd az indiai pilótának sikerült félreállnia és villámgyorsan kimenekülnie az addigra már kevésbé lángoló Ferrariból.

Chandhok az eset után úgy nyilatkozott,

„Amikor a második helyen haladva az egyenesbe fordultam, durranást hallottam és a hátsó kerekek blokkoltak. Ahogy megpörögtem, észleltem a lángokat, így gyorsan letértem a pályáról, hogy minimalizáljam az olaj kifolyását" – mondta a 39 éves indiai pilóta, aki a történtek ellenére hálás, hogy vezethette az "álomautóját", és sajnálja, hogy az autó tulajdonosának ilyen állapotban kell visszaszolgáltatnia a járművet.