Soha nem látott történelmi rekorddöntésre készül a Red Bull

VERSTAPPEN, Max; GASLY, Pierre Monza, 2023. szeptember 1.
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője(elöl) és Pierre Gasly, az Alpine francia versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Olasz Nagydíjának első szabadedzésén a monzai versen
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője(elöl) és Pierre Gasly, az Alpine francia versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Olasz Nagydíjának első szabadedzésén a monzai versenypályán 2023. szeptember elsején. A futamot szeptember 3-án rendezik.
Vágólapra másolva!
A Red Bull F1-es csapatánál abban bíznak, hogyha Szingapúrban is nyernek, akkor képesek lehetnek arra, hogy az összes idei futam során az élen végezzenek.

A Forma-1 történetében eddig még nem fordult elő olyan hatalmas bravúr, hogy egyetlen istálló pilótái nyerték volna meg az összes futamot egy adott idényben.

A Red Bull azonban 2023-ban jó úton halad a rekord felé, az eddigi 14 versenyből az összeset megnyerték: 12-szer Max Verstappen, 2-szer Sergio Pérez végzett az élen.

Az osztrákok 80 éves tanácsadója, Helmut Marko szerint, amennyiben a következő futamot, a Szingapúri Nagydíjat is megnyerik, akkor nagyon reálissá válik a történelmi siker elérése.

Max Verstappen vezetésével történelmi siker kapujában a Red Bull Forrás: MTI/AP/Luca Bruno

"Először is az a célunk, hogy bebiztosítsuk a világbajnoki címeket. De mondjuk úgy, hogyha Szingapúrban is győzünk, akkor megvan az esély rá, hogy az összes futamot megnyerjük.

Természetesen most már ez vált a céllá. A szezon elején nem volt ez reális, és még soha senkinek nem is sikerült.

A McLarennek itt Monzában szakadt meg a sorozata, úgyhogy a sajtó kreált is egy sztorit, hogy majd ránk is lecsap az átok, de nem hagytuk" - nyilatkozta Marko.

Christian Horner csapatfőnök ekképpen vélekedett a hibátlan szezonról és annak lehetséges buktatóiról: "Rengeteg tényező van, legyen szó megbízhatóságról, szerencséről, stratégiáról, bokszkiállásról, tempóról, időjárásról.

- írta meg a formula.hu, hogyan vélekedett a helyzetről Horner.