Vágólapra másolva!
Az Aston Martin kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso a Red Bull elképesztő dominanciája láttán élesen kritizálta az új F1-es szabályokat, ugyanis szerinte a változtatások elbuktak.

Tavaly azzal a szándékkal vezettek be új technikai szabályokat a Formula-1-be, hogy megkönnyítsék az autók követését és ezáltal az előzéseket. A tavalyi adatok ezzel kapcsolatban biztatóan is alakultak, főleg a középmezőnyben alakultak ki kemény küzdelmek, elől viszont nem sokat változott a helyzet. Idén már több pilóta is jelezte, hogy nehezebbé váltak az előzések, most pedig Fernando Alonso szólalt fel, aki úgy érzi, valami nincs rendben a szabályokkal, ha a Red Bull továbbra is fényévekkel a versenytársak előtt jár.

"Kétféle nézőpont létezik. Az egyik az, hogy az új szabályok egyértelműen jó dolgokat hoztak magukkal. A mostani autókkal sokkal jobban tudjuk követni az előttünk haladót, mint korábban. Nincs olyan nagy turbulencia. A mezőny is rendkívül szoros, feltéve hogy nem számítjuk bele az első kettőt, akiket viszont mindenki látni akar. Ha viszont megnézzük a mezőnyt a harmadiktól az utolsóig, akkor néha még a Q1-ből is nehéz továbbjutni, hiszen négy tizeden belül van 16 autó. Ebből a szempontból tehát valóban sikerült elérni az egyenlőséget. Másfelől viszont,

Nekik van a leggyorsabb autójuk, versenyzőjük, nem hibáznak. A boxutcában is ők a leghatékonyabbak, a rajtjaik kiemelkedőek és a stratégiájuk is hibátlan. Jelenleg nincs gyenge pontjuk, pedig mindenki keményen dolgozik azon, hogy találjon egyet" - mondta a kétszeres világbajnok spanyol pilóta a Cadena SER rádió El Larguero című műsorában.

Fernando Alonso szerint valami nagyon félre ment az új F1-es szabályok bevezetésével Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Az Aston Martin versenyzője Monacóban, Kanadában és Hollandiában is közel járt ahhoz, hogy megszerezze a hőn áhított 33. futamgyőzelmét, ám a Red Bull és Max Verstappen sikerszériája miatt ez még továbbra is várat magára. Alonso elárulta, hogy a szezon elején még élvezte a nagy felhajtást, amiatt hogy mindenki győzelmet várt tőle, de mára már kicsit fárasztónak érzi.

"Eleinte még tetszett, most már viszont inkább fárasztó.

Most már attól félsz, hogy csalódást okozol, mert olyan sokan beszélnek a 33.-ról. Minden egyes nap ezért dolgozunk, de majd kiderül, hogy meg lehet-e valósítani vagy sem" – mondta Alonso.