A Red Bull tanácsadója megalázta Lewis Hamilton főnökét

Forma-1, Sao Pauló-i Nagydíj, Christian Horner, Helmut Marko, Red Bull
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 13: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko look on in the Paddock during practice ahead of the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 13, 2021 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója csattanós választ adott a Mercedes csapatfőnökének, Toto Wolff azon nyilatkozatára, miszerint senki sem olvassa a rekordokat felsoroló Wikipedia-oldalakat, ezért nem igazán tulajdonít komoly jelentőséget a Red Bull sikereinek.

Verstappen a Monzában aratott sikerével megdöntötte Sebastian Vettel sorozatát, és immáron egyedül vezeti az egyhuzamban szerzett nagydíjgyőzelmek számát. Wolff szerint azonban ez csak egy olyan adat, ami hamarosan a feledés homályába vész.

„Nem tudom, hogy Verstappent érdeklik-e egyáltalán a rekordok.

– állította Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke Forrás: Anadolu Agency via AFP/Hasan Bratic

Ezt követően Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója vendégeskedett a Servus TV hétfő esti adásában, ahol megkérdezték, hogy mit szól honfitársa reakciójához.

- mondta Marko, aki a saját csapata pilótájának, Max Verstappennek a nyilatkozatára is reagált, ugyanis a holland korábban azt mondta, nem foglalkoztatják különösebben a rekordok.

Helmut Marko (jobbra), a Red Bull tanácsadója Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Ez is hozzájárul a motivációnkhoz. Minél többet nyerünk, annál nagyobb jelentőséget kap.

Max azt mondja, ez nem érdekli igazán, de ha megkérdezik, részletesen tudja, kinek van a legtöbb pole pozíciója.

És furcsamód ezen a versenyen viszonylag nyugtalan volt, miközben általában az egyik erősségét a nyugodtsága jelenti. Ez a tizedik győzelem sorozatban nagyon sokat jelentett számára" - tette hozzá a Red Bull tanácsadója, aki hangsúlyozta, hogy minden egyes rekorddal még nagyobb lesz a motivációjuk.