Vágólapra másolva!
Carlos Sainzt, a Ferrari Forma-1-es pilótáját az Olasz Nagydíj után nem sokkal kirabolták és elvitték az 500 ezer fontos óráját.

A spanyol pilótának remekül alakult a hétvégéje, hiszen a szezon során először állhatott dobogóra Monzában, azonban Sainz vasárnap estéje már korántsem alakult ennyire jól. A The Sun azt írja, hogy a Ferrari olasz pilótáját este fél kilenc körül kirabolták a milánói Armani Hotel közelében, amikor a fiatalok beszédbe elegyedtek vele, egyikük pedig valahogy megszerezte az óráját.

Carlos Sainz először volt dobogós az idei szezonban Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

A beszámolók szerint Sainz – aki ekkor még mindig a Ferrari csapatfelszerelését viselte – a rajongóival együtt üldözőbe vette a rablókat, sikerült is elkapnia őket, és visszaszerezte az értékes Richard Mille óráját.

A rendőrség a két gyanúsítottat letartóztatta.

Az utóbbi években egyébként több hasonló esetre is volt példa. 2021 nyarán a brit Lando Norrist támadták meg Londonban az Anglia-Olaszország Eb-döntő után, és ellopták a 140 ezer fontos óráját, amit sosem kapott vissza, ráadásul a rablót sem fogták el. Sainz ferraris csapattársát, Charles Leclerc-t pedig tavaly rabolták ki hasonlóan, azonban az ő esetében a rendőrök végül elfogták a tetteseket.