Hamilton egy mondattal alázta meg Pérezt és Ricciardót

Lewis Hamilton, Olasz Nagydíj 2023
Mercedes' British driver Lewis Hamilton attends a press conference at the Monza Circuit ahead of the Italy's Formula One Grand Prix, in Monza northern Italy, on August 31, 2023. The 2023 Italy's Grand Prix will take place on September 3, 2023. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton szerint Max Verstappennek sokkal könnyebb dolga van dominálnia a Forma–1-ben, mert egyszer sem volt olyan csapattársa, aki annyira nehéz ellenfél lett volna, mint a brit korábbi és jelenlegi csapattársai közül bárki.

Verstappennek a Red Bullnál eltöltött évei során Daniel Ricciardo, Pierre Gasly és Alexander Albon is volt csapattársa, 2021 óta pedig Sergio Pérez a másik pilóta a csapatnál. Őket rendszerint megelőzte az összetett pontversenyben a holland, jelenleg pedig 13 hétvége után 138 pont az előnye Pérezzel szemben.

Hasonló volt a helyzet 2014 és 2020 között, amikor a Mercedes dominálta a Forma–1-et, és akkor többnyire Lewis Hamilton jött ki belőle győztesen. Jóllehet ekkora fölénye egyszer sem volt a britnek az aktuáis csapattársával szemben, így Nico Rosberg, Valtteri Bottas és (tavaly óta) George Russell sem szembesült hasonló lemaradással. Hamilton szerint azért, mert az ő csapattársai (beleértve a mclarenes társait) jobbak voltak Verstappenéinél.

Hamilton szerint Verstappennek könnyebb dominálnia, mint anno neki Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

„Amikor én előztem meg 5-6 tizeddel Valtterit az időmérőn, nem mondták azokat a dolgokat, amiket most, amikor Max ennyivel van Pérez előtt. Azóta felnagyítják a dolgokat.

Jenson [Button], Fernando [Alonso], George [Russell], Valtteri és Nico [Rosberg], jó sokan voltak. Ők mindannyian kiegyensúlyozottan teljesítettek, és Maxnak nem kellett még senki ilyen ellen versenyeznie" – nyilatkozta Hamilton.