Vágólapra másolva!
Felipe Massa perrel fenyegette meg a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) és a Forma–1-et amiatt, mert szeretné megkapni a 2008-as világbajnoki címet. Az F1 vezetése erre úgy reagált, hogy megkérték a brazilt, hogy ne jelenjen meg az Olasz Nagydíj helyszínén a hétvége során.

Massa azután vette elő szűk 15 évet követően az ügyet, hogy kiderült, Bernie Ecclestone és az FIA akkori elnöke, Max Mosley már az idény vége előtt tudott a szingapúri botrányról. Eszerint a Renault-s Nelson Piquet szándékosan vágta falnak az autóját, miután a csapat vezetése erre felszólította. Az így létrejött biztonsági autós fázis miatt végül Piquet csapattársa, Fernando Alonso nyerte a futamot, Massa pedig részben egy rossz bokszkiállásnak köszönhetően elbukta a győzelmet, és mint később kiderült, ezáltal a vb-címet is Lewis Hamiltonnal szemben.

Felipe Massa elsajátítaná Lewis Hamilton 2008-as vb-címét Forrás: AFP/Mauricio Lima

A héten Massa jogi csapata

egy újabb levélben sürgette meg az F1 és az FIA vezetését abban, hogy foglaljanak állást,

és azt is leírták, hogy ha jövő péntekig nem teszik meg ezt, akkor a brit legfelsőbb bíróságon indítanak eljárást az ügyben.

Nos, Monzában erre az volt a reakció, hogy

az F1 egyik nagykövetének számító Massát megkérték, hogy tartsa magát távol az Olasz Nagydíjtól.

A Motorsport szerint ugyan Massa jelentette be hivatalosan, hogy nem fog megjelenni Monzában, de ennek megvolt az előzménye.

„Massa már megvette a repülőjegyet, majd

– idézte a Motorsport Massa szóvivőjét.