Vágólapra másolva!
Max Verstappen az Olasz Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón reagált a Mercedes-vezér Toto Wolff múlt héten, Zandvoortban tett kijelentésére.

Wolff a hollandiai versenyhétvégén azt próbálta fejtegetni, hogy hogyan lehet ekkora (13 hétvége után 138 pontos) különbség idén a Red Bull két pilótája, Max Verstappen és Sergio Pérez között, ma a mexikói is egy kiváló pilóta. Az osztrák szakember akkor azt mondta,

szerinte az energiaitalosok rendszerint szándékosan olyan autót építenek, amit csak Verstappen tud jól vezetni, és az aktuális csapattársnak nehézséget okoz annak a vezetése.

A holland világbajnok Monzában reagált Wolff vádjára.

Max Verstappen szerint nem azért ekkora az előnye, mert az ő kedve szerint építik az autót Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato

nem erről van szó, én csak a lehető leggyorsabban vezetem az autót. Egyszer sem mondom azt, hogy nekem valamilyen szempontból jobb autó kell, mert én úgy szeretem. Csak annyit kérek, hogy tervezzék meg a lehető leggyorsabb autót, én pedig el fogom vezetni azt, hiszen minden évben máshogy kell vezetni a különböző autókat – nyilatkozta Verstappen. – Az emberek sokszor kérdeznek a vezetési stílusomról, de abban semmi különleges nincsen.

Számomra nagyon fontos, hogy a stílusommal alkalmazkodjak ahhoz, amit az autó megkíván."