A pénzsóvár Hamilton elérte a célját: ezért a döbbenetesen magas összegért cserébe írt alá

Lewis Hamilton, Olasz Nagydíj 2023
Lewis Hamilton of Uk driving the (44) Mercedes-AMG Petronas F1 Team F1 W14 E Performance Mercedes during the Formula 1 Pirelli Gran Premio d'Italia 2023 on August 31th, 2023 in Monza, Italy. (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Csütörtökön a Mercedes Forma–1-es csapata bejelentette, hogy további két évre, 2025-ig meghosszabbította Lewis Hamilton szerződését. A brit sajtóban tudni vélik, mindezt mekkora fizetésért cserébe tették.

Hamilton jelenleg évi mintegy 27,5 millió fontot kap a csapattól, amelyhez bizonyos győzelmi feltételek esetén 15 millió fontos bónusz is jár. A 38 éves pilóta így idén a második legjobban fizetett pilóta Max Verstappen mögött a mezőnyben.

Hamilton F1-es jövője és magas fizetése csütörtökön biztosítva lett Forrás: AFP/Marco Bertorello

Sajtóértesülések szerint azonban a csütörtökön nyilvánosságra hozott szerződéshosszabbítással együtt jár, hogy Hamilton a következő két szezonban 100 millió fontot (44,5 milliárd forintot) fog keresni a Mercedesnél, azaz

évente 50 millió fontos fizetésért cserébe írt alá a csapatnál. Ennél magasabb fizetést még soha senki nem kapott a Forma–1 történetében.

Az elmúlt hónapokban már többször is közel volt a megegyezés, a hírek szerint elsősorban éppen a fizetés volt az, ami miatt a Mercedes nem akart először hosszabbítani a brit pilótával. Végül azonban úgy tűnik, a brackley-i istálló hajlandó volt megadni Hamiltonnak azt, amit kért, így további két évig dolgozhat még a csapatnál.