Hivatalosan is eldőlt Lewis Hamilton jövője

F1 Belgian Grand Prix formula one 1 motorsport francorchamps belgian belgium lewis hamilton Lewis Hamilton F1 Grand Prix Circuit de Spa-Francorchamps July 30 2023 Beata Zawrzel/NurPhoto Horizontal F1 SPORT SPA EUROPEAN EUROPE PORTRAIT MERCEDES
Lewis Hamilton of Mercedes is seen during the drivers parade ahead the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on July 30, 2023 in Spa, Belgium. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto) (Photo by Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes Forma–1-es csapata hivatalosan is bejelentette, hogy 2024-ben és 2025-ben is Lewis Hamilton és George Russell alkotja az istálló pilótapárosát.

A hétszeres világbajnok Hamiltonnak év végén járt volna le a szerződése, így neki a jövő évi szereplése is bizonytalan volt.

A 38 éves brit pilóta 2013-ban szerződött a McLarentől a Mercedeshez, melynél hat egyéni világbajnoki címet nyert és karrierje eddigi 103 futamgyőzelméből 82-t a Mercedes autójával aratott – legutóbb azonban 2021-ben tudott elsőként célba érni egy futamon.

Russell szerződése eddig 2024 végéig szólt, a Mercedes ezt most további egy évvel megtoldotta.

A következő idényre négy hely kiadó még: Csou Kuan-jü és Logan Sargeant mellett az AlphaTauri pilótáinak ülése bizonytalan.