Vágólapra másolva!
Az Aston Martin Forma-1-es csapata az elmúlt hetekben több versenyzőt is megkérdezett arról, elérhetőek lennének-e a jövőben, köztük két topversenyzőt is.

2025-re még szinte minden hely elérhető – csak Verstappen, Norris és Bottas rendelkezik élő szerződéssel, így hamarosan beindulhat a nagy pilótakeringő. A Motorsport információi szerint az Aston Martin az elmúlt hetekben több pilótánál is érdeklődött, hogy elérhetőek lennének-e a jövőben, és a források hozzátették, az sem kizárt, hogy 2025 helyett 2024-re készültek.

A bennfentesek információi szerint Martin Whitmarsh – aki Alonso szerződtetésében is nagy szerepet játszhatott –

Lando Norrist és Charles Leclerc-t is megkereshette. Norris szerződése 2025 végéig, Leclerc szerződése pedig 2024 végéig él jelenlegi csapatával,

így a kapcsolatfelvétel vélhetően a hosszú távú jövőre gondolva történhetett.

Charles Leclerc (jobbra) és Lando Norris (balra) jó párost alkotna az Aston Martinnál Forrás: AFP/Sylvain Thomas

Az Aston Martin viszont nincs könnyű helyzetben, ugyanis idén a második helyre is komoly esélyük lehetne, viszont Stroll teljesítménye miatt azt sem lehet kizárni, hogy az ötödik helyre csúsznak vissza a csapatbajnokságban, ami több tízmillió dollárt jelenthet. Alonso pedig jelenleg remekül teljesít, ugyanakkor, tekintve, hogy 42 éves, 5 vagy 10 év múlva nem ő lesz, akire pilótafronton támaszkodhat a csapat, így

az Astonnál Jon Noble szerint most az lehet a legnagyobb kérdés, hogy rövid vagy hosszú távra keressenek-e megoldást – vagy mindkettőre.