Vágólapra másolva!
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy gondolja, hogy csapata tartalékpilótája, Mick Schumacher megérdemli, hogy 2024-ben újra ott lehessen a Forma–1-es rajtrácson.

Mick Schumachert tavaly váltották le a Haasnál jóval tapasztaltabb Nico Hülkenbergre, miután a 23 éves német pilóta kiábrándító eredményeket hozott, ráadásul egyik baleset követte a másikat. Schumacher elveszítette a versenyzői ülését a Haas csapatánál, végül a Mercedesnél kötött ki, ahol idén tartalékként szerepel az idei szezonban.

Mick Schumacher most a Mercedes tartalékpilótája Forrás: ANP via AFP/Sem Van Der Wal

Schumachert az utóbbi hónapokban kapcsolatban hozták Williamsszel, ugyanis a csapat amerikai pilótája Logan Sargeant nem tudta felvenni a Forma-1 ritmusát, amit bizonyít, hogy még nem szerzett pontot az idei szezonban, míg a csapattársa a brit Alex Albon már 15 pontnál jár. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is azt mondta, hogy szoros kapcsolatot ápol az istálló új főnökével, James Vowlesszal, ez pedig megnyithatja az ajtót Schumacher előtt.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nem foglalkozott ezekkel a pletykákkal, de azt elárult, hogy Mick Schumachert méltónak tartja arra, hogy ott legyen a Forma–1-es rajtrácson.

– idézi a RacingNews365 a Mercedes csapatfőnökét aki elmondta, hogy a német pilóta azért nem tudott teljesíteni a Haasnál, mert nem érezte magát magabiztosnak az autóban és túl nagy nyomást helyezett magára.

"Ha megnyered az Forma–3-at és a Forma–2-t (ahogy Schumacher tette), akkor nagy potenciál rejlik benned, és ezt soha nem tudta megmutatni a Forma–1-ben."

Toto Wolff (balra), a Mercedes csapatfőnöke Forrás: AFP/Christian Bruna

Wolff kiemelte Schumacher munkamorálját, a német ugyanis a versenyhétvégéken gyakran hajnalig dolgozik a szimulátorban, hogy ezzel is segítse Lewis Hamilton és George Russell munkáját.

– tette hozzá a Mercedes csapatfőnöke.