Vágólapra másolva!
A Holland Nagydíj vasárnapi futamán a Williams pilótája, Logan Sargeant a 15. körben kisodródott és kiesett. James Vowles csapatfőnök felfedte, mi okozta versenyzője balesetét.

A Williams amerikai pilótája karrierje során először jutott a Q3-ba a szombati időmérőn, majd ezt követően kétszer is összetörte az autóját. Második alkalommal a 72 körös vasárnapi futamon, amikor a 15. körben ráhajtott a 8-as kanyar kanyarcsúcspontján lévő rázókőre, kisodródott és a falnak ütközött. Sargeant már a rádión is jelezte, hogy a jobb első kerekénél valami meghibásodott, ezt pedig megerősítette a Williams csapatfőnöke, James Vowles.

"A 8-as kanyar kanyarcsúcspontjánál van egy magasított rázókő, amin többször is áthajtott. Már pénteken is volt erre példa, de a versenyen is legalább háromszor-négyszer használta azt.

Erre egy ezredmásodperce sem volt reagálni, nekünk pedig meg kell értenünk, hogyan fordulhatott elő ilyesmi" - árulta el a csapatfőnök, aki szerint a 15. körre már egyébként is tönkrement Sargeant versenye, aki csapattársához hasonlóan nem állt ki kereket cserélni az első zápor alatt.

Logan Sargeant számára hamar véget ért a Holland Nagydíj vasárnapi futama Forrás: AFP/John Thys

Nagyon trükkös volt ez a 15 kör, és végig arra gondoltam, hogy össze ne törjem megint az autót" - írta meg a motorsport.com, mit mondott Sargeant, aki folyton a szombati időmérős balesetére gondolt, miközben a lágy keverékeken kellett vezetnie a vasárnapi futamon.