Vágólapra másolva!
Az egész szezonban többnyire szenvedő és kiegyensúlyozatlan teljesítményt nyújtó Ferrari a Holland Nagydíjon is gyengén szerepelt, egyik pilótának sem volt esélye a dobogós helyezésre. A versenyhétvége után az olasz sajtó nagyon elégedetlen volt és kíméletlen kritikával illette a Scuderiát.

Négyhetes nyári szünet után a Holland Nagydíjjal tért vissza a Forma-1, amely a Ferrari számára alulmúlta a várakozásokat. Charles Leclerc az időmérős balesete után a vasárnapi futamot nem tudta befejezni, Carlos Sainz pedig az ötödik helyen futott be, majd a leintés után azt nyilatkozta, hogy csapatként továbbra sincsenek sehol.

A gyenge hétvége után nem is kímélte az olasz sajtó a Scuderiát,

a Gazzeta dello Sport a "szégyen" kifejezéssel rúgott bele a csapatba, kritizálva a futam eleji rosszul sikerült bokszkiállást, míg a Corriere dello Sport "nagyon sötét hétvégének" minősítette

a Holland Nagydíjon mutatott produkciót. A torinói La Stampa napilap a "Mélyponton a Ferrari" főcímmel jelent meg, és a Sky Italianál is felettébb elégedetlen hangvételben írtak Leclerc-ék teljesítményéről.

Charles Leclerc és a Ferrari számára borzalmasan sikerült a Holland Nagydíj Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

A formula.hu megírta, hogy a britek legendás pilótája, a világbajnok Damon Hill szerint nagyon kaotikus hétvégét zárt a Ferrari, ráadásul a következő versenyt Monzában rendezik, ahol hazai közönség előtt kellene bizonyítaniuk.

"Teljesen összevissza volt a teljesítményük ezen a hétvégén. A pilóták nem tudták megállítani az autót az első kanyarban, követhetetlen autókezelésre panaszkodtak.

mondta Damon Hill.