Alonso meggondolta magát, és nem tette tönkre Verstappen rekordját

auto-prix TOPSHOTS Horizontal
Second-placed Aston Martin's Spanish driver Fernando Alonso celebrates on the podium after the Dutch Formula One Grand Prix race at The Circuit Zandvoort, in Zandvoort on August 27, 2023. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A megszakításokkal együtt több mint két és félórás Holland Nagydíj után a három dobogós érhetően fáradtan, ugyanakkor nagyon felszabadultan nyilatkozott a verseny leintése után.

"Hihetetlen érzés hazai közönség előtt nyerni. Pedig az eső nagyon nem könnyítette meg a dolgunkat, de sikerült mindig jó döntéseket hozni. Libabőrös voltam, amikor a holland himnuszt hallgattam, a szurkolók pedig valami elképesztő hangulatot teremtettek" – kezdte a Sebastian Vettel rekordját beállító, sorozatban a kilencedik futamot nyerő Max Verstappen. Hogy meglesz-e a tizedik a jövő héten Monzában?

„Majd meglátjuk, egyelőre próbálom kiélvezni ezt a győzelmet. Nagy volt rajtunk a nyomás, nagyon örülök a sikernek" – zárta Verstappen.

A remek versenyt futó, végül második helyen záró Fernando Alonso érthetően szintén fülig érő szájjal nyilatkozott.

"Nagyon intenzív futam volt, az elején érkező eső pedig el is döntötte, hogy nem lesz egy gyors verseny.

Nagyon köszönöm a szurkolóknak azt az energiát, amit ma kaptunk itt Zandvoortban, ez egészen egyedi. Két éve, amikor visszakerült a naptárba a Holland Nagydíj, azt hittem, hogy soha nem fogok itt dobogóra állni, most pedig tessék, itt vagyok! Amúgy gondoltam a végén, hogy megpróbálom megelőzni Maxot, de aztán beláttam, hogy annak valószínű az lenne a vége, hogy mindkettőnk versenye véget ér" – mondta nevetve a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, aki szerint óriási koncentrációt igényelt a többször is megszakított, nagyon hosszú verseny.

"Azt mondom, hogy gyerünk! Elképesztően boldog vagyok, micsoda futam volt! - mondta szinte önkívületben az Alpine versenyzője, Pierre Gasly. - Visszajöttünk a nyári szünetről, jól jött ez a kis pihenő, és egyből ilyen nehéz volt a rajt. Fantastzikus, hogy így jöttünk vissza. Spában harmadik lettem a sprintfutamon, de azért az nem ugyanez az érzés. Nagyon örülök a fiúk, a csapat miatt is.

és sikerült, öt másodpercen belül maradnom. Hosszú, rengeteg kihívást tartogató verseny volt."