Vágólapra másolva!
Charles Leclerc számára borzalmasan alakult a Holland nagydíj szombati időmérő edzése, ami után nyilvánosan kritizálta a Ferrarit és az autójára fogta, hogy kiesett.

Már a szabadedzések során látható volt, hogy a Ferrari gyenge formában érkezett meg Zandvoortba, és ezen az időmérőn sem tudtak javítani. Leclerc a szombati tréningen a gumifalba ütközött a Ferrarijával, emiatt pedig csak kilencedik helyről rajtolhat vasárnap. A monacói pilóta az eset után nem fogta vissza magát, és a csalódást keltő teljesítménye miatt egyenesen az autóját tette meg bűnbaknak.

A Forma-1-ben előre tudnod kell, hogy milyen egyensúlyra számíthatsz egy kanyarban, de most a féktáv után fogalmam sincs, hogy éppen alul vagy túlkormányzott lesz az autóm. Szörnyű ez a hétvége eddig, de remélhetőleg sima versenyünk lesz vasárnap" – mondta Leclerc.

Charles Leclerc a Ferrari tapadására panaszkodott az időmérő után Forrás: NurPhoto via AFP/Jonathan Raa/NurPhoto/Jonathan Raa

A monacói pilóta autójában éppen az időmérő előtt szerelték be az idei utolsó szabadon felhasználható új sebességváltóját, így ha a szombati ütközése során megsérült az egység, és cserélni kell, akkor az már rajthelyes büntetést von maga után.