Vágólapra másolva!
A Formula–1-es Holland Nagydíj második szabadedzésén történt baleset után az AlphaTauri pilótáját, Daniel Ricciardót elővigyázatosságból kórházba szállították. Az ausztrál versenyzőt kedves gesztussal lepték meg a sportbírók, ugyanis egy meglepetést és egy üzenetet hagytak az autóján.

A sportbírók meglehetősen kedves gesztussal készültek a kórházban lábadozó versenyzőnek, ugyanis stroopwafelt, egy hagyományos holland süteményt küldtek neki, ami leginkább egy gofriszerű kerek ostya karamellás töltelékkel.

– olvasható a rövid üzenetben, amit az Alpha Tauri már továbbított címzettnek, és megköszönték a kedves gesztust.

Ricciardo a zandvoorti pálya 3-as kanyarjában csapódott neki a gumifalnak, miután közvetlenül előtte honfitársa, Oscar Piastri is hasonlóan kicsúszott. Az AlphaTauri pilótája nem tudta időben elengedni a kormányt, emiatt megsérült a csuklója. Az FIA azóta megerősítette, hogy elővigyázatosságból és további vizsgálatok miatt egy közeli kórházba szállították.

Ricciardo a hollandok különlegességének számító karamellás ostyákkal Forrás: MTI/EPA/ANP/Koen Van Weel

Időközben újabb részletek derültek ki Ricciardo kézsérüléséről, és már egészen biztos, hogy nem tud részt venni a hétvége hátralévő részében, így a Red Bull juniorversenyzője, Liam Lawson veszi át a helyét az AlphaTaurinál.

A második szabadedzés összefoglalóját itt találja.