Tüntetések veszélyeztethetik a Holland Nagydíjat

Forma-1, Holland Nagydíj
24during the Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2022, 15th round of the 2022 FIA Formula One World Championship from September 2 to 4, 2022 on the Zandvoort Circuit, in Netherlands, Belgium - Photo Germain Hazard / DPPI
Vágólapra másolva!
A szervezők attól tartanak, hogy komoly gondot okoz majd a Forma-1-es Holland Nagydíj kapcsán az, hogy tüntetésekre készülnek a helyi taxisofőrök.

A feszültség egyre nagyobb a szervezők, a hatóságok és a taxisok között, mert nem mindenki kapott behajtási engedélyt a pálya környékére.

A vitát az váltotta ki, hogy 150 haarlemi taxis nem kapott engedélyt, azaz ők nem hajthatnának be a pálya környékére a nagydíj idején.

A szervezők napi 100 ezer nézővel számolnak, de a helyi szóvivő szerint nem terveznek több behajtási engedélyt kiadni, éppen azért, mert a múltban rengeteg visszaélés történt a nagydíj ideje alatt.

A holland De Telegraaf szerint sok taxis felháborodott azon, hogy a nem is a körzetben dolgozó taxisok közül többen kaptak engeédélyt, míg a helyiek közül sokan elestek a lehetőségtől.

A hírek szerint a frusztrált sofőrök szombaton és vasárnap is valamiféle demonstrációval készülnek, ami komolyan megnehezítheti a szervezők életét.