Ez az F1-es csapat vethet véget a Red Bull egyeduralmának?

F1 Grand Prix of Canada GettyImageRank2 Motorsport Formula One Racing Driving UK Canada Quebec Montréal Leading Photography Sports Track Canadian Formula One Grand Prix Circuit Gilles Villeneuve PersonalityInQueue Oscar Piastri Lando Norris McLaren MCL60
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 18: Oscar Piastri of Australia driving the (81) McLaren MCL60 Mercedes leads Lando Norris of Great Britain driving the (4) McLaren MCL60 Mercedes on track during the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 18, 2023 in Montreal, Quebec. Clive Mason/Getty Images/AFP (Photo by CLIVE MASON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A McLaren F1-es csapatának ügyvezetője, Zak Brown szerint a brit istállónál eszközölt hatalmas fejlesztések után a következő cél, hogy megszerezzék a világbajnoki címet.

A télen kinevezett új csapatvezető, Andrea Stella irányítása alatt a Ferraritól és a Red Bulltól is remek szakembert szerződtetett a McLaren, amelynél az autón eszközölt változtatások után a MCL60 az egyik legversenyképesebb gép lett. Brown emellett engedélyt adott egy vadonatúj szélcsatorna és szimulátor építésére is, ami tovább javíthatja majd az istálló esélyeit.

Zak Brown szerint 2025-től nagyon erős lesz a McLaren Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

"Úgy vélem, az állandó finomhangolást leszámítva már nem maradtak nagy lyukak, ellentétben az utóbbi öt évvel. Az, hogy nem volt saját szélcsatornánk, egy 20 éves szimulátort használtunk, hátrányban voltunk a CFD-technológia terén, hatalmas problémát jelentettek.

nyilatkozta egy interjúban Brown, aki szerint a beruházások és a változtatások igazi előnyeit 2025-től tudják majd igazán kihasználni.

de még nem a teljes jelenlegi infrastruktúrával és nem a teljes csapattal. Ezért lesz 2025 az igazi cél" - írta meg a motorsport.com, miként fogalmazott Brown, aki szerint már most is elképesztő teljesítményre képesek, két év múlva pedig újabb hatalmas lépést tehetnek előre.