Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, hogy a kétszeres világbajnok Max Verstappen már ugyanazon a szinten van, mint a Forma–1 legendái, Alain Prost és Ayrton Senna.

Verstappen magabiztosan uralja az F1 idei szezonját, miután 12 futamból tíz az ő győzelmével zárult, így nagyon közel került ahoz, hogy megszerezze zsinórban harmadik vb-címét. Az újabb vb-elsőség azt is jelentené, hogy az egyéni címek számában utolérné a legendás brazil autóversenyzőt, Ayrton Sennát, ki a McLaren csapat színeiben 1988-ban, 1990-ben és 1991-ben nyerte meg a Formula–1-es világbajnokságot. A holland címvédő idén az Osztrák Nagydíjon utolérte már Sennát a futamgyőzelmek tekintetében, és mindössze hat győzelem választja el attól, hogy megelőzze Prost az örökrangsorban, aki pályafutása során 51 futamgyőzelmet jegyzett.

Horner szerint Max Verstappen a jelenkor legendája Forrás: AFP/Simon Wohlfahrt

Verstappen eredményei okán kétségkívül a Forma–1 történetének legjobbjai közé tartozik, Christian Horner csapatfőnök szerint viszont a fiatal holland kvalitásai révén sem kell, hogy szégyenkezzen.

jelentette ki Horner.

Horner ugyanakkor arról is beszélt, hogy annak idején számára nem Senna vagy Prost, hanem Nigel Mansell volt az etalon.

"Elég szikrázó volt kettejük küzdelme. És két alfahímet mindig nehéz menedzselni. A pályán kívülről persze élvezet volt nézni. Én viszont inkább Nigel Mansell rajongótáborához tartoztam. Nagyszerű versenyzés volt. Abban az évben, 1988-ban hendikeppel indult, nem volt versenyképes autója sajnos, de hihetetlen dolgok voltak" – fogalmazott a csapatfőnök.