Vágólapra másolva!
A Red Bull a DRS- és oldalszárny-konfigurációkkal 2023-ra még erősebb autót rakott össze, azonban Pierre Waché, a csapat technikai igazgatója megdöbbentőnek tartja, hogy a riválisok továbbra sem másolták le egyik kulcsfontosságú fejlesztésüket.

A Red Bull a szezon első felében minden versenyt megnyert, ebben pedig nagy szerepe volt a hatékony DRS-rendszerünek, hiszen ez lehetővé tette, hogy az összes légellenállást az autó hátsó részére irányítsa, ezzel pedig növelve a végsebességet.

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella már korábban beszélt arról, hogy a Red Bull-nál használt koncepció megvalósítása szerepel a jövőbeli terveik között, de a Mercedesnél és a Ferrari sem értik, mitől ennyire hatékony a címvédő megoldása, ami érthetően aggasztja őket.

Pierre Wache, a Red Bull műszaki igazgatója azonban meglepődött azon, hogy a rivális csapatok még mindig nem jöttek rá sikerük egyik titkára, miközben már két éve alkalmazzák a megoldást.

Az ellenfelek még mindig nem értik a Red Bull titkák Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou/NurPhoto/Nicolas Economou

"Őrület, hogy két évvel a bevezetése után is erről beszélnek még az emberek. Az FIA több száz tesztet végeztetett el velünk, hogy kiderüljön trükközünk-e.

– fogalmazott az osztrák istálló technikai igazgatója