Bernie Ecclestone is megszólalt Felipe Massa állítólagos elcsalt világbajnoki címéről

Bernie Ecclestone
Ex-Formula One chief Bernie Ecclestone leaves the Westminster Magistrates' Court in central London, on August 22, 2022 after appearing for fraud charges. - Former Formula One supremo Bernie Ecclestone is facing a claim of fraud over an alleged failure to declare Ł400 million ($477 million, 473 million euros) of overseas assets to the British government. (Photo by Susannah Ireland / AFP)
Vágólapra másolva!
A 92 éves Bernie Ecclestone nemes egyszerűséggel azt mondta, nem emlékszik ara, hogy azt mondta volna, hogy tudtak arról, hogy Nelson Piquet szándékosan okozott balesetet.

A 2008-as, az angol szakzsargonban csak Crashgate-ként emlegetett esetben a Renault pilótája, Nelson Piquet állítólag szándékosan okozott balesetet, hogy a csapattársa, Fernando Alonso a körülményeket kihasználva megnyerhesse a szingapúri futamot.

Korábban Felipe Massa haladt az élen, de a brazil hibázott a boxban a nagy kapkodás közepette, magával vitte a tankolásnál használt benzincsövet, amit nagy nehezen tudtak csak leszedni az autóról, végül pedig nem sikerült pontokat szereznie.

Ecclestone korában arról beszélt, hogy ő és az FIA akkori elnöke, Max Mosley is tudta, direkt okoztak balesetet a Renault-nál, de nem tudtak mit tenni.

A Reuters ennek ellenére most azt idézte Ecclestone-tól, hogy már nem emlékszik ilyesmire.

„Nem emlékszem ezzel kapcsolatban semmire, hogy őszinte legyek. Arra sem emlékszem, hogy nyilatkoztam ezzel kapcsolatban" – mondta Ecclestone, akit állítólag még nem kerestek meg jogi képviselők egyik oldalról sem.